Onze partners

Our Daily Bread organiseert haar projecten in Oost-Oekraïne met de hulp van de kerkgemeenschappen van onze partners. Met deze partners hebben wij een solide relatie opgebouwd, gebaseerd op wederzijds vertrouwen, respect, gelijkwaardigheid en wederkerigheid.

Barvinkove

Andriy en Ira Prav geven leiding aan een kerk in Barvinkove, een kleine stad tussen Slovjansk and Izjoem aan de grens met de Donbas regio. Andriy geeft leiding aan een team van de kerk dat in Barvinkove en omstreken grote hoeveelheden humanitaire hulp rondbrengt en pastorale ondersteuning biedt. Zij voeren ons weerbaarheids-project ‘Hope for the future’ uit. 

Lyman

Oleksander en Eri Petruhina gaven, tot de Russische bezetting van de stad in de lente van 2022, leiding aan een kerk in Popasna (regio Loehansk).
In 2023 hebben ze een nieuwe kerk gesticht in Lyman (regio Donetsk), dat in september 2022 van de Russische troepen werd bevrijd. Het leven in heroverd Lyman is onvoorstelbaar moeilijk. Een groot aantal gebouwen werd deels of volledig verwoest. De economie is ingestort en veel van Lyman’s inwoners zijn om te kunnen overleven afhankelijk van humanitaire hulp. Oleksander en Eri bieden deze hulp. Zij luisteren naar de verhalen van mensen en organiseren activiteiten die mensen hoop geven, zoals een club voor vrouwen en kinderactiviteiten die wij financieren.

Oleksandrivka

Yevhen en Natasha Nadiuk wonen samen met hun twee kinderen in het dorp Oleksandrivka, 60 km ten westen van Kramatorsk. Voordat ze door de oorlog in 2022 hun baan verloren, werkte Yevhen op een benzinestation en Natasha als voorraadbeheerder op het afdeling cultuur van de plaatselijke overheid. Zoals zoveel andere mensen in hun dorp, hebben ze nu geen werk meer. Maar Yevhen en Natasha geven wel nog steeds leiding aan een kerk in Oleksandrivka. Deze kerk speelt een actieve rol in het leven van de dorpsgemeenschap. Zo worden er een paar keer per jaar vakanties voor kinderen georganiseerd en distribueert de kerk ook humanitaire hulp, in samenwerking met het vrijwilligerscentrum in het dorp. Verder realiseren zij onze leefbaarheidsprojecten.

Soemy

Ivan en Eugeniya Lemak geven leiding aan een kerk in Soemy, in het noordoosten van Oekraïne. Ivan is pastor en heeft ook een klein bouwbedrijf. Hij is ervaren in het helpen van kwetsbare jongeren. Eugeniya is toegewijd aan haar werk met oudere mensen en kinderen. Eugeniya realiseert enkele van onze kinderen & jeugd- en weerbaarheidsprojecten.

Adviserende partner

Slava en Olexandra Balahura waren de eerste partners van Our Daily Bread. Voor de oorlog gaven ze leiding aan een kerk in Bachmoet die zich zeer inzette voor sociale rechtvaardigheid. Zij runden een rehabilitatiecentrum voor alcoholverslaafden, een gaarkeuken en boden kwetsbare mensen broodnodige praktische hulp in de vorm van voedsel en kleren. Dit werk kwam stil te liggen met het uitbreken van de oorlog, waarna ze overschakelden op het bieden van noodhulp totdat de vijandigheden zo ernstig werden dat de kerk moest sluiten.
Slava en Olexandra werken nu met Oekraïense vluchtelingen in Duitsland. Ze zijn daarnaast gewaardeerde adviseurs voor de projecten van Our Daily Bread.

Nieuwsbrief

14 + 8 =

© 2023 – Privacyverklaring | Aansprakelijkheid| Deze website is mede mogelijk gemaakt door WebWinkelVisie