Projecten voor de oorlog

 

De onderstaande tabel biedt een overzicht van door Our Daily Bread gefinancierde projecten en hun huidige status.

Plaats Projectbeschrijving Huidige status
Bachmoet Renovatie rehabilitatiecentrum voor alcoholverslaafden Bij het uitbreken van de oorlog was het gerenoveerde centrum meer dan een jaar open. Het werd in maart 2022 geëvacueerd. Het lot van het gebouw is vooralsnog onbekend.
Bachmoet Tijdelijke ondersteuning van pastoor Olekseii (juni tot december 2020) totdat hij andere donors vond. Olekseii richtte in 2021 een bejaardentehuis op in Siversk (een stad vlakbij Bachmoet). De bewoners werden april 2022 naar het westen van Oekraïne geëvacueerd. Olekseii zorgt nu samen met zijn team voor meer dan 25 ouderen.
Bachmoet Weerbaarheidsfonds om werklozen te helpen. Dit project liep totdat de oorlog uitbrak. Diverse mensen deden werkervaring op via vrijwilligerswerk en ontvingen in ruil hiervoor een kleine vergoeding.
Bachmoet Kleinschalig boerenbedrijf in het dorp Novoluhanske ter ondersteuning van humanitaire projecten en gemeenschapswerk van de lokale kerk. De boerderij en de meeste andere gebouwen in het dorp werden volledig verwoest. De meeste bewoners zijn het dorp ondertussen ontvlucht.
Bachmoet Diervoederinitiatief voor de productie van veevoer op het rehabilitatiecentrum. Het doel van dit project was om cliënten werkervaring te bieden en inkomsten voor het centrum te genereren met de productie van goedkope en kwalitatieve veevoeders voor lokale boeren. Bij het uitbreken van de oorlog was het project nog in de testfase. Het lot van het gebouw en de machines is vooralsnog onbekend.
Soemy Het gemeenschapscentrum had alleen een rudimentair onderkomen. Wij hebben de inrichting van de begane grond gefinancierd zodat die gebruikt kon worden voor jongeren-, familie- en gemeenschapsactiviteiten. Het centrum kwam de Russische bezetting ongeschonden door. Omdat het gebied rondom het centrum nu vol ligt met landmijnen, wordt het momenteel maar beperkt gebruikt. Desondanks worden er soms activiteiten voor volwassenen georganiseerd.

Nieuwsbrief

6 + 1 =

© 2023 – Privacy verklaring | Aansprakelijkheid| Deze website is mede mogelijk gemaakt door WebWinkelVisie